Η διατροφική αξία του σουσαμιού
14 Ιανουαρίου 2013 Απο τον Θασίτη Χρήστο Διαιτολόγο -
Από την αρχαιότητα το σησάμι διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι μεγάλοι δάσκαλοι της ιατρικής το συστήνουν ως θεραπευτικό μέσο. Ο Ιπποκράτης το συνιστά για τη σπουδαία διατροφική του αξία, ο Γαληνός το χρησιμοποιεί ως φάρμακο κατά της διακοπής του μητρικού γάλακτος, της εξέλκωση της μήτρας, της λευκόρροιας. Ακόμη, το λάδι του σησαμιού χρησιμοποιούνταν στην επάλειψη του προσώπου για τον περιορισμό των φακίδων σύμφωνα με τον Ιπποφάντη.
Οι σπόροι του σησαμιού (μικροσκοπικοί, επίπεδοι και ωοειδείς) περιλαμβάνουν ποικιλία χρωμάτων από λευκό, κίτρινο, μαύρο και κόκκινο. Προέρχονται από το φυτό που έχει την ίδια ονομασία (σήσαμον το ινδικόν) και οι χώρες στις οποίες φύεται είναι η Ινδία, το Πακιστάν, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, το Μεξικό, και ορισμένες χώρες της Αφρικής (Αβησσυνία, Σουδάν).
14 Ιανουαρίου 2013 Απο τον Θασίτη Χρήστο Διαιτολόγο -
Παρουσίαση των προϊόντων μας στο TRAVEL BOOK
TRAVEL BOOK
Ταξιδιωτικός οδηγός, τεύχος 15/2012, σελίδα 71
Κυκλοφόρησε στις 24/11/12 με το Έθνος του σαββάτου και στη συνέχεια στα περίπτερα.
14 Ιανουαρίου 2013 Από την εφημερίδα το ΈΘΝΟΣ
© 2013 Χαλβάς Κυργίων Απόστολος Παπαδόπουλος & Υιός