Υλικά


300 γραμμ. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)

1 φλ. τσαγιού τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (ψίχα ωμή)

2 φέτες κέικ (κακάο ή βανίλια) σε τρίμματα

300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

50 γραμμάρια σουσάμι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βανίλια, το σουσάμι, τα τρίμματα κέικ (Το κέικ που θα χρησιμοποιηθεί καλύτερα να είναι μίας ή δύο ημερών για να τρίβεται εύκολα) και την ψίχα φιστικιού. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή μπαστουνάκια. Τα αραδιάζουμε σε δίσκο. Λιώνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά.

Βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.


                                                                                                                                              Καλή επιτυχία

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ